Benedicte Marie Skahjem Tokvam

Ting jeg er glad for i dag

 • Publisert: 09.10.2013, 21:56
 • Kategori: Tanker
 • Livet er ingen dans på roser, det har nok de fleste erfart i større eller mindre grad. Noen ganger kjennes alt umulig, og det føles som om hele verden raser, mens du selv står i midten og bare ser deg forvirret rundt. Når livet føles på den måten, er det viktig å sette pris på de tingene som faktisk betyr noe. Små hverdagsgleder som gjør livet bittelitt lysere. 
  I dag er jeg glad for...

  ...at det ligger blader i alle farger på bakken, fordi det er så vakker.
  ...at det regnet, slik at jeg kunne hoppe i sølepyttene slik som jeg gjorde da jeg var liten.
  ...at jeg fikk bestilt meg en ny bok, som jeg gleder meg kjempemye til å få i posten!
  ...at jeg har fantastiske venner som alltid støtter meg, og som jeg kan snakke med om alt.
  ...at jeg kan sitte inne under et varmt pledd mens jeg hører regnet hamre på ruten.
  ...at jeg har ferie og kan være oppe så lenge jeg orker.

  ...at jeg har gledet noen andre, bare ved å gjøre noe lite.
  ...at det bare er 76 dager til julaften.
  ...at jeg kan nyte en varm kopp te, mens jeg ser på TV med familien min.
  ...at jeg har klart å sette pris på de viktige tingene i livet mitt, som faktisk betyr noe.


  Hva er du glad for i dag? 

 • Publisert: 09.10.2013, 21:56
 • Kategori: Tanker
 • 12 kommentarer
 • Disneymorning

 • Publisert: 09.10.2013, 11:35
 • Kategori: Hverdag
 • God morgen mine fine lesere!
  Først og fremst vil jeg bare takke for så fine tilbakemeldinger på innlegget jeg skrev i gårkveld. Synes det er fint å kunne blogge litt "under overflaten" noen ganger, og ikke alltid skulle fremstille alt så mye mer perfekt og plettfritt enn hvordan det faktisk er. Er så godt å noen ganger kunne åpne litt opp, og det at dere faktisk liker det jeg skriver, det gjør meg så glad å vite♥  I dag er det allerede blitt onsdag, og jeg begynner så smått å få litt panikk. Dagene går jo så fort at det er skummelt. Snart er helgen her igjen, og plutselig er det tilbake på skolen... Huff! Neida, jeg skal ikke klage, men dere skjønner hva jeg mener! Var hardt å komme seg ut av sengen i dag tidlig, så jeg ser for meg at dette blir en rolig dag. Tror faktisk jeg skal rulle meg inn i et deilig teppe og sette på Disney Channel jeg, noe av det koseligste jeg vet. Ja, vet dere hva, det skal jeg!!


  Håper dere får en herlig onsdag. Vi blogges! 

 • Publisert: 09.10.2013, 11:35
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Å leve i en syk verden

 • Publisert: 08.10.2013, 19:54
 • Kategori: Tanker
 • Tanker surrer rundt og rundt omkring i hodet mitt. Er jeg god nok? Bra nok? Pen nok? Det er så slitsomt å hele tiden gå rundt og bekymre seg. Å hele tiden være redd for hva andre folk skal tenke om meg. Å hele tiden være redd for at andre skal se det jeg selv ser når jeg ser meg i speilet. Jeg vet så godt at jeg ikke er alene om å tenke sånn, men hvorfor skal det være på denne måten? Så utallige manger har jeg hørt det. Venner, familie og bekjente. Vakre mennesker, hver og en an dem. Så utallige mange ganger har jeg likevel hørt dem snakke nedlatende om seg selv. Det gjør så utrolig vondt å høre mennesker du er glad i, mennesker du beundrer, mennesker som har alle forutsetninger til å være fornøyde med seg selv, rakke slik ned på sitt eget selvbilde. Hvorfor gjør vi sånt? Hvorfor er vi så fæle mot oss selv? Jeg kjenner jeg blir trist bare ved å tenke på det. Likevel gjør jeg det selv også. Rakker ned på meg selv. Krenker mitt eget selvbilde. 

  Tenk så vakker verden ville vært dersom alle mennesker kunne se det unike ved seg selv. Det som gjør hvert enkelt menneske spesielt. Tenk om vi kunne beundre oss selv og være glad i oss selv, på samme måte som vi er mot alle rundt oss. Tenk om vi kunne våknet hver morgen, sett oss selv i speilet og bare smilt fordi vi visste at vi var gode nok. Fordi vi visste at livet bestod av mer enn bare hvordan man ser ut. Såklart vet vi det nå også, så hvorfor bare forsetter vi å ødelegge oss selv på denne måten? For det ødelegger, mer enn man tror. Jeg sliter selv med å ikke bry meg om det. Hvor vanskelig er det vel ikke å stå imot alt presset, når alle rundt deg lar seg rive med. Det er sykt. Ikke bare det enorme presset vi selv er med på skape, men at vi faktisk lever i en verden hvor kropp og utseende betyr så vanvittig mye. Så mye at det finnes ord som "kroppsideal", så mye at folk faktisk blir alvorlig syke, så mye at vi er blitt kvalmende selvopptatte og selvkritiske, alle sammen. Jeg får frysninger og blir kvalm bare av å tenke på det.
  En gang ble jeg fortalt at jeg skal behandle meg selv slik jeg ville behandlet min egen datter. Det fikk meg virkelig til å tenke. Jeg kunne ALDRI behandlet min egen datter på den måten jeg har behandlet meg selv i løpet av de siste årene, og det gjør så ufattelig vondt å tenke på. For litt siden fikk jeg også se et lite filmklipp som til og med fikk tårene til å renne. Jenten som var på videoen fortalte at man skulle finne frem et bilde av seg selv som liten. Deretter skulle man si alle de nedsettende tingene du sier og tenker om deg selv, til den lille jenten på bildet. Jeg klarte det ikke, ikke i nærheten engang. Jeg er utrolig glad for at jeg så klippet, for det har fått meg til å innse hvor stygg har vært mot meg selv. Etter jeg så denne videoen prøver jeg alltid å tenke på den lille jenten hver gang jeg tenker disse nedsettende tankene om meg selv, og tro det eller ei, men det hjelper.

  Poenget mitt er at vi må slutte å behandle oss selv så dårlig som så mange av oss gjør, slutte å være så stygge mot oss selv. Det skremmer meg å se hvor langt det faktisk har gått. Selvmord, spiseforstyrrelser, selvskading som følger av dårlig selvtillit, selvhat, mobbing, og vonde tanker. Begrep som faktisk ikke lenger er så ukjente som de en gang var. Det er sykt, er det ikke? Vi lever i et land som Norge, og det sies at vi har 
  alle forutsetninger til å ha det bra. Sammenlignet med mange land er dette selfølgelig helt sant, uten tvil. Vi har det bra, nesten alt for bra til tider. Men selv om vi har alt som skal til for å ha det bra, så mangler vanvittig mange av oss det aller viktigste, nemlig kjærlighet til oss selv. Det er en klisjè, men det er likevel så utrolig sant. Tenk deg et lykkelig liv der du hater deg selv. Det går ikke. Man kan ikke elske andre før man lærer å elske seg selv, og man kan heller ikke ha det bra, før man lærer å godta den personen man er. Fordi du er god nok. Det var du i går, og det vil du være om 20 år fra nå. Aldri glem det. Du, akkurat du, er unik. Og du, akkurat du, er mer enn god nok, akkurat som du er. Du lever bare i en syk verden, men ikke la det få lov å ødelegge deg.
  Hva mener du?

 • Publisert: 08.10.2013, 19:54
 • Kategori: Tanker
 • 24 kommentarer
 • Just Hold On, We're Going Home

 • Publisert: 07.10.2013, 19:42
 • Kategori: Inspo
 • Da var jeg endelig hjemme etter en veldig lang dag i byen. Togene stod bom stille da vi skulle reise i morges, noe som endte med at vi måtte stå ute i pøsregnet og vente på buss sammen med x antall irriterte mennesker i nærmere en time. Det var helt kaos! Heldigvis kom vi oss til byen i tide til å rekke frisøren. Etter frisøren ble det en god del timer med shopping, og det er bare knappe en time siden vi kom hjem. Tenkte jeg skulle legge ut innkjøpene i morgen viss det er interesse for det. Fikk også ordnet siste rest til rommet mitt, så kanskje det blir en liten "Roomtour" også? Det slo iallefall godt an sist jeg lagde en!


  Resten av kvelden skal jeg bruke til å slappe av sammen med familien. Om ikke lenge sitter vi vel hele gjengen spikret forann TV'skjermen. Jakten på kjærligheten OG Farmen på samme kveld!!! Jeg mener, hvem jubler vel ikke for sånt? Hihi. Forresten, dere må høre sangen jeg har lagt ut under her. Pia Mia sin nydelige coverversjon av den nye låten til Drake. Den er så fiiin!

  rxZIEf8uUrQ

  Ha en strålende mandagskveld, kjære dere! 

   

 • Publisert: 07.10.2013, 19:42
 • Kategori: Inspo
 • 2 kommentarer
 • hits