Benedicte Marie Skahjem Tokvam

Litt etter litt

 • Publisert: 30.08.2015, 22:45
 • Kategori: Tanker
 • (19.30)
  Da var det plutselig blitt søndag kveld, og en uke som føles mer som en måned, har omsider kommet til sin ende. I går var det elevkveld på internatet, noe som var veldig artig og kos. Det ble ganske sent i seng, noe som igjen resulterte i at vi fikk sove litt lenger i dag. Søndager har vi heldigvis fri, noe som i dag har vært veldig godt etter en så lang og travel uke som dette har vært. Dagen har gått med til en lang tur sammen med noen av de andre elevene for å bli litt bedre kjent i byen. Vi gikk blant annet innom en nydelig park som krydde med solglade mennesker, samt en søndagsåpen innvandrerbutikk som hadde absolutt alt man kan drømme om når det kommer til frukt og grønt - dit skal jeg definitivt tilbake i løpet av de nærmeste dagene. Hønefoss er kanskje ikke så stort, men åh, for en koselig by det er! Ellers har vi bare kost oss i finværet, spist deilig søndagsmiddag og slappet av med fargelegging, lakkering av negler og musikk. Og så har jeg vasket klær da, så om du leser dette, mamma, så håper jeg du blir stolt, hihi. 

  I morgen starter vi rett på med vanlig skoleuke, hvilke inkluderer både linjefag og alle valgfag som vi nå har valgt. Jeg tenkte å fortelle dere om valgfagene jeg har valgt litt senere, men jeg kan i hvert fall si som så at jeg tror det kommer til å bli veldig gøy og lærerikt. Det skal uansett bli veldig godt å få litt faste rutiner på dagene, og jeg gleder meg veldig til å sette skikkelig i gang. I morgen får vi også vite de eksakte datoene for når vi skal dra på tur, så det blir også spennende!

  Ellers går ting seg til, litt etter litt. Jeg merker at jeg begynner å føle meg litt mer trygg på de fleste plan, og det lille internatrommet begynner litt etter litt å føles mer som hjemme. Dersom utviklingen fortsetter på denne måten, så har jeg på følelsen av at dette kan bli et veldig fint år! 

  Nå venter kveldsmat etterfulgt av yoga, før jeg tenker å ta en tidlig kveld. Jeg håper dere har hatt en god helg og at dere får en deilig start på den nye uken! Vi blogges. 

 • Publisert: 30.08.2015, 22:45
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • Starten på noe nytt

 • Publisert: 29.08.2015, 08:20
 • Kategori: Tanker
 • Hei kjære dere, hvordan har dere det?

  Når jeg knapt har rukket å oppdatere meg på verken Facebook, Instagram eller nettet generelt på flere dager, da skal jeg si dere at det er mye som skjer. De siste ukene har vært utrolig travle, og listen over ting jeg skulle fikse og gjøre har vært uendelig. I tillegg har det vært så mye spenning rundt det å skulle flytte hjemmefra også, så i de få stundene jeg har hatt til å slappe av, har jeg ikke helt klart det likevel.

  Nå er jeg i hvert fall her, fullt i gang med min nye hverdag, og kan endelig senke skuldrene litt. Eller vel, egentlig ikke. Dagene siden jeg ankom Ringerike FHS har virkelig gått i ett. Til tross for at det bare er fem dager siden jeg kom hit, så føles det som om jeg har vært her i flere uker. Det skjer så mye hele tiden, men på mange måter er det ganske greit også, i hvert fall nå i starten. Det gir en god mulighet til å bli kjent med så mange folk som mulig, samtidig som man også får en liten pause fra alle tanker og alt som skjer utenfor. Det føles det som om folkehøyskolen foregår i en liten boble for seg selv, mens hele verden settes på vent.   Å starte på folkehøyskole har til nå vært utrolig spennende. Og skummelt. Og vanskelig. Og fint. Og lærerikt. Og morsomt. Og trist. Og slitsomt, veldig slitsomt. Livet her er så annerledes fra alt jeg er vant til, og det meste er så nytt og ukjent. Det er på mange måter skremmende. Det har vært flere ganger denne uken jeg bare har hatt lyst til å pakke kofferten for å dra hjem til alt som føles så trygt og godt, hjem til familien og hjem til venner. Likevel vet jeg at det i bunn og grunn bare handler om å "overleve" de første dagene. Den første uken. Det blir lettere, og det har det også allerede blitt. Det er lenge siden jeg har trådd så langt ut av komfortsonen som jeg har de siste dagene, men det har absolutt vært verdt det. Mennesker som for bare noen dager tilbake var helt ukjente, har blitt mine nye, gode venner, og hverdagen som for en uke siden virket så annerledes og ny, begynner så smått å føles som en vane. En fin vane. En travel vane. Det er så mye gøy å være med på hele tiden. Så mye sosialt og så mye hyggelig som skjer. Nye opplevelser og nye minner. Og så mange fine mennesker, ikke minst. Her finner man noe av alt, og det er kankje det aller fineste med det hele.   Det er så mye jeg har lyst til å fortelle dere, men jeg tror heller jeg må ta ting litt etter litt. Foreløpig har jeg ikke særlig med bilder å dele med dere heller, men det tenker jeg også er noe som vil endre seg om ikke lenge. Jeg ville egentlig bare stikke innom for å høre hvordan det var med dere, og for å oppdatere dere litt på min nye tilværelse, hihi. Jeg ønsker egentlig å blogge mest mulig mens jeg er her. Først og fremst fordi jeg er veldig dårlig på å skrive dagbok og for at jeg vil ha noe å se tilbake på når det hele er over, men også for å la familie, venner og andre som ønsker, få et lite innblikk i hvordan livet her i Hønefoss er. 

  Vi blogges om litt, ha en strålende helg så lenge!

 • Publisert: 29.08.2015, 08:20
 • Kategori: Tanker
 • 7 kommentarer
 • A brighter morning

 • Publisert: 04.08.2015, 11:23
 • Kategori: Inspo • Fylt med inspirasjon, og mer enn klar til å ta fatt på en ny dag. Jeg håper dere får en fin en ♥ Ta vare på!

 • Publisert: 04.08.2015, 11:23
 • Kategori: Inspo
 • 0 kommentarer
 • hits