Benedicte Marie Skahjem Tokvam

Her og nå, og fine minner

 • Publisert: 27.07.2015, 20:28
 • Kategori: Tanker
 • Det er så fort å haste seg gjennom livet, vi venter alltid på det neste. Den neste dagen, den neste uken, den neste måneden. Ja, det neste året til og med. Det er jo på mange måter en fin ting å gjøre, som om man hele tiden ser frem til noe. Eller kanskje man bare vil få noe overstått, jeg vet ikke. Men når alt er over, når vi sitter igjen etter all tiden som har gått, er minner alt vi har igjen. Jeg prøver å bli mer konsekvent på hvordan jeg tenker, på hva jeg føler, på hvordan jeg lever. Bli mer bevisst på det nåværende øyeblikket. Jeg tror det er viktig, jeg. Å vite at ting ikke skal være for alltid. Å sette pris på her og nå. Så klart skal man ikke la det gå til hodet, da blir man mest sannsynlig gal. Men bare det å vite. Bare å nyte. Sette pris på det som er. Å bare være, kanskje. Jeg vet egentlig ikke hvor jeg vil med dette, om jeg i det hele tatt vil noe som helst. Muligens vil jeg bare dele en av de mange rare tankene som støtt og stadig dukker opp i hodet mitt. Kanskje det, eller kanskje ikke. Men nå som jeg først er i gang, så vil jeg gjerne dele noen bilder med dere fra hvordan sommeren min har vært så langt. Bilder fra noen fine øyeblikk, bilder som er gull verdt. Også et par selfies, da, hihi.

  De resterende ukene av sommeren skal i all hovedsak gå med til å jobbe, men innimellom skal jeg så klart også ha litt fri, heldigvis. Roadtrips, familiebesøk, bursdagsfester og koselige utflukter er noen av mange ting som venter. Jeg tror og håper at jeg har mye å se frem til. Mange flere minner å skape. Mange flere bilder å ta. Det blir nok fint ♥ 


  Jeg håper dere har det bra! Mange klemmer fra meg ♥

 • Publisert: 27.07.2015, 20:28
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • Sommer på østlandet

 • Publisert: 13.07.2015, 22:32
 • Kategori: Hår og sminke

 • Åh, for en fin dag dette har vært! Jeg blir visst aldri for gammel til å være med familien på ferietur. Planen var egentlig at jeg skulle være hjemme på grunn av jobb, men til min store glede fikk jeg byttet bort en vakt, og dermed kunne jeg bli med på en liten ferietur likevel. Vi befinner oss for øyeblikket i Åsgårdstrand et lite stykke utenfor Tønsberg. Det er utrolig fint her, med utsikt over Oslofjorden og det hele. I dag har store deler av dagen gått med til bilkjøring, men i ettermiddag har vi gjort oss litt kjent i området, kikket litt i butikker og vært ute og spist middag. Været har også vært veldig fint, og endelig kunne buksen byttes ut med litt lettere klær - i hvert fall for en stund. Vi skal være her til onsdag før vi drar videre østover for å besøke litt familie. Jeg ser virkelig frem til noen dager med avslapping, kos og tid med familien - da har jeg det aller best! 

  Nå har jeg nettopp slukt et par tekopper, og skal øyeblikkelig krype under dynen. I morgen venter en tur til Tønsberg, og forhåpentligvis blir det også tid og rom for litt shopping, hihi. Jeg håper dere har hatt en fin dag dere også, og at dere nyter sommeren uansett hvor dere befinner dere og gjør! Vi skrives♥

 • Publisert: 13.07.2015, 22:32
 • Kategori: Hår og sminke
 • 1 kommentarer
 • Når en dør lukker seg

 • Publisert: 11.07.2015, 21:21
 • Kategori: Tanker
 • ...så åpnes en annen ♥  Jeg skulle dra til New York. Jeg skulle vandre ned Manhattan, jogge i Central Park, shoppe i Soho og leve livet blant blide og ambisiøse amerikanere. I hvert fall var det slik jeg drømte at det skulle bli, slik jeg hadde sett for meg at det kommende skoleåret skulle tilbringes. Noen ganger hender det likevel at ikke ting ikke går helt slik man har planlagt. Noe kommer i veien, drømmer blir knust og plutselig er fremtidsplanene bare en eneste stor uvisshet. Det var i hvert fall slik det føltes da jeg for en par måneder tilbake ble oppringt av Gateway College og fikk vite at studiene mine var blitt avlyst som følger av for få påmeldte. Med ett ble planene som var klare, bildene av hvordan det hele skulle bli og de store forventningene jeg hadde, erstattet med ingenting annet enn skuffelse. Det som så lenge hadde vært den store motivasjone, den store drømmen, det skulle plutselig ikke bli noe av likevel. Jeg har en tendens til å rope ut når noe stort først inntreffer, og noen ganger hender det at jeg må svi. Nå litt senere, når ting har roet seg litt, er jeg likevel lettet, jeg må innrømme det. Det ville krevd mye av meg å dra helt alene til andre siden av jorden, det krever mye av de fleste. Kanskje mer enn jeg var klar over da jeg bestemte meg for å dra, og kanskje mer enn jeg ville klart å håndtere akkurat nå. Kanskje var jeg ikke like klar som jeg hadde håpet, som jeg hadde trodd. Ikke nå. Ikke helt enda. 

  Hva jeg vil utdanne meg som, det vet jeg ikke. Mulighetene er så utrolig mange, og det å skulle ta en bestemt valg er virkelig vanskelig. Jeg ønsker bare så gjerne å finne min egen mening og min egen en vei, noe som vil være av betydning, men jeg aner ikke hvor jeg skal starte. Det er så mye jeg vil lære, så mye jeg vil oppleve og så mye jeg vil se. Uansett hvilke sti jeg velger å ta fatt på, så vet jeg at jeg ønsker jeg å bidra til forandring i noe av det mye vonde som eksisterer i verden. Det er mye så mye nød, på veldig mange ulike plan, og jeg ønsker så gjerne å være en av mange hjelpende hender. Det er vel rett og slett det jeg vil, å hjelpe. Hvem som helst. Forstå, lytte og lære. Skape forandring, gi noen nytt håp. Dette er også grunnen til at jeg har valgt å starte på Ringerike Folkehøgskole til høsten. Jeg skal gå på en linje som heter Global Solidaritet som tar utgangspunkt i fagene samfunnsfag og psykologi. På denne linjen vil vi sette oss inn alt fra utfordringer knyttet til fattigdom, miljø/klima og bærekraftig utvikling, til betydningen av bistand og solidaritet, asyl- og immigrasjonspolitikk, store internasjonale konflikter og internasjonal humanitær rett. I november drar vi på linjetur til Kenya, og i februar skal vi til India. På disse reisene skal vi gjøre veldig mye forskjellig - alt fra å besøke sosiale-og bistandsprosjekter og møte ulike organisasjoner, til å dra på sightseeing og lære oss de ulike sidene av landenes kultur. Jeg vet ikke hvorvidt dere interesserer dere for å lese om dette, og for å være ærlig så vet jeg ikke så alt for mye selv heller, men ta gjerne en tur innom nettsiden til skolen og linjen dersom dere ønsker å finne ut mer.

  Jeg tror og håper at det kommende året er noe som vil lære med veldig mye jeg trenger å vite og forstå. At jeg får oppleve ting som forandrer meg, som får meg til å vokse og lære, både av meg selv og andre. Kanskje få satt ting litt i perspektiv. Jeg tror dette kommer til å bli en opplevelse for livet, både på godt og vondt. Dersom noen hadde fortalt meg et halvår tilbake at det var dette jeg nå skulle begi meg ut på, så vet jeg ikke helt hva jeg ville tenkt. Det er så spennende, og så annerledes fra alt som tidilgere har vært. En helt ny og ukjent vei, men på et eller annet vis så føles det så veldig riktig. Denne gangen håper jeg så inderlig at det vil bli bra. 

  Jeg tenker forresten på å bli mer aktiv på bloggfronten, tross travle tider med jobb og livet generelt. Jeg vet ikke hvorvidt det vil la seg gjøre, men jeg savner i hvert fall å blogge. Å skrive. Tiden strekker kanskje ikke til, men lysten er stor, og kanskje det er nok. Jeg håper dere vil følge meg videre!

 • Publisert: 11.07.2015, 21:21
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • hits