Benedicte Marie Skahjem Tokvam

1 boks - 5 oppskrifter

 • Publisert: 14.01.2015, 18:26
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • En boks mager kesam kan være svaret på mye, for eksempel dersom du lurer på hva du skal ha til frokost. Siden vanlig kesam ikke er noe særlig på smak, så pleier jeg å tilsette noen dråper Stevia Vanilje, men vaniljekesam fungerer nok veldig bra det også(dersom man ikke er laktoseintolerant, vel og merke). Kombinasjonene kan være mange, og under finner dere kanskje litt inspirasjon. Jeg varierer med alt etter hva jeg har tilgjengelig, men som dere ser er det mye av det samme som går igjen. Kom gjerne med flere idéer til kombinasjoner dersom dere har noen!


  - Fryste bringebær, gresskarkjerner, kokos -
     - Blåbær, cacaonibs, gojibær, rosiner, tranebær -   - Bringebær, jordbær, blåbær, tranebær -   - Jordbær, gojibær, pistasjnøtter, cacaonibs, rosiner - 
  - Tørket mango, tørket aprikos, pistasjnøtter, rosiner, linfrø, cacaonibs, solsikkefrø - 

 • Publisert: 14.01.2015, 18:26
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • 5 kommentarer
 • Sunday breakfast

 • Publisert: 04.01.2015, 11:07
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • - Good morning -   Det sies at bilder ikke lyver, men jeg vil likevel tørre å påstå at denne frokosten smakte mye bedre enn hva den ser ut til. Nå som det nye året er igang, så har jeg bestemt meg for å bli enda flinkere til å lage mat. Selv om mat har vært en fiende i veldig mange år, så merker jeg at det taken noen ganger våger å slippe litt. Det er nemlig utrolig spennende hvor mye gøy og godt man kan lage om man bare viser litt interesse. I dag ble det eplegrøt, og det er definitivt ikke siste gang. Kanskje jeg våger meg ut med en oppskrift også, men da må jeg først sikre meg et bilde som ser en smule mer innbydende ut...  Gårsdagen gikk med til 7 timer jobb, etterfulgt av en koselig filmkveld med Evelynn. Ingenting er bedre enn å se bestevenninnen sin igjen etter alt for lenge! Det ble likevel en forholdsvis tidlig kveld på meg, noe som kjennes veldig godt i dag. I dag er nemlig tapeten fullstappet, og jeg har mye å henge fingrene i. Først ut er en aldri så liten treningsøkt, før jeg dukker hodet ned i skolearbeidet igjen. Senere i kveld har jeg en teaterøving også, så det spørs om det blir mye tedrikking i dag, hihi. 

  Jeg ønsker dere en strålende fin søndag! Her har snøen lagt seg som et teppe på bakkene, og jeg må ærlig innrømme at jeg lengter litt tilbake til julen.. Menmen, vi får satse på at den kommer tilbake nesten desember. Nå hopper jeg i treningsklærne - vi blogges!

 • Publisert: 04.01.2015, 11:07
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • 12 kommentarer
 • Vær så snill, kom hjem

 • Publisert: 22.12.2014, 19:53
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • Nå som det nærmer seg jul og nyttår, så føler jeg det er en fin tid å dele dette innlegget jeg lenge har satt på vent. Det er en fin tid til å formidle noe dere alle må forstå. Allerede florerer det av artikler om hvor mange kalorier som finnes i de enkelte julemåltidene, hvilke trening som fungerer best i kampen mot julefettet og hvordan man kan spare utallige kalorier ved å unngå det feiteste stykket på juleribben. Samtidig er høysesongen for nyttårsslanking rett rundt hjørnet, og flere og flere setter seg mål om å oppnå drømmekroppen i det 2015 melder sin ankomst. Det er så trist. Jeg ønsker så gjerne at dette skal snu. Jeg ønsker så gjerne at du skal se. Se hvor utrolig bra du egentlig er, hvor fin du er. Fra før. Allerede. Nå. Du trenger ikke å forandre deg.


  En hjernevasket befolkning. Det er det vi er. Fungerende øyner som ikke kan se, hjerner som ikke kan tenke klart. Hjerter fylt med hat, og troen om at nummer er det som utgjør våre verdier. Tanker om at størrelsen på klærne, tallet på vekten, prosentdelen fett i kroppen, er det som definerer oss som mennesker. At antall synlige mageruter, kalorier konsumert, og resultatet på BMI-indeksen er det som utgjør hvem vi er. Det sies at kjærligheten gjør oss blind, men ser dere ikke hva alt dette hatet har gjort? Hva alt dette hatet har forårsaket? Hva alt dette hatet har fått oss til å tro? 

   

  I det siste har jeg tenkt så utrolig mye. På den fantastiske venninnen min som alltid snakker så nedlatende om seg selv, og på den suksessrike toppbloggeren som har brukt mangfoldige tusen på å operere nesen sin mindre. Jeg har tenkt på den nydelige jenten ved siden av meg i prøverommet som begynte å gråte da hun innså at buksen i størrelse small var for liten, og på han som går med fem gensere for å fremstå som mer muskuløs. Jeg har tenkt på alle ungdommene som er så skjerpet på å gjøre det bra at de helt glemmer å leve, på de som måler sine egne prestasjoner opp mot alle andres, og som aldri finner seg selv gode nok. Jeg har tenkt på guttene som bruker flere timer om dagen på å trene bicepscurl og benkpress mens de nærmest lever på proteiner, og på alle jentene som i en alder av fem, allerede har begynt å vegre seg for sin egen kropp. På alle de som aldri føler de blir gode nok, bra nok. På alle disse menneskene som trenger å forstå at de er så mye, mye mer enn hva de tror...

  Det er så trist. Et samfunn med så mye hat, med så mange fordommer, så mange krav. Hvor det for mange mennesker gjør oppriktig vondt å leve. Et samfunn hvor vi sammen har vært med på å skape et ideal så sykt at mennesker går rundt med følelsen av at de aldri blir bra nok, fin nok eller god nok. Følelsen av å aldri duge. Et ideal som har forårsaket at tusenvis av både jenter og gutter har blitt alvorlig syke, at liv har gått tapt. At mennesker velger å gi opp. Virkelig, er det ikke utrolig skremmende? Vondt. Men verst av alt er det faktum at så alt for lite blir gjort for å hindre at det skjer.   Vi trenger forandring, noe må bli annerledes. Vi må stå opp for hverandre. Da mener jeg ikke ved at det innføres singletforbud på treningssentrene, eller at rosabloggere skriver sinte innlegg om kroppspresset som herjer i samfunnet. Ikke misforstå, det har sikkert sine hensikter det også, men jeg føler ofte at slike ting er med på å fremprovosere dette presset enda mer. Vi kan for eksempel ikke hedre formfulle kvinner, og sette et negativt lys på mennesker som er naturlig tynne. På samme måte skal vi heller ikke hedre kvinner som er naturlig tynne og sette et negativt lys på formfulle kvinner. Vi skal hedre alle kropper, uansett kjønn, uansett størrelse, uansett muskelmasse, alder og vekt. For kroppen er vakker, og det er du også! Jeg tror nemlig det vi trenger er kjærlighet. Aksept. Åpenhet. Til oss selv og til andre. Vi trenger å sette lys på at mennesker er forskjellige, og at det ikke finnes noe som helst galt i det. Vi trenger å sette lys på at stor er like bra som liten, og at liten er like bra som stor. At fit er like bra som ufit, og at ufit er like bra som fit. Det er viktig å holde seg i form, og det er viktig å være sunn, men det viktigste av alt er det at man har det bra. At man er frisk, at man er glad - det er det som betyr noe. Uansett hva som blir sagt eller gjort, hva alle disse hysteriske skjønnhetspropagandaene får deg til å tro, så er alle mennesker verdt like mye kjærlighet, omsorg og respekt, uavhengig av om de har store eller små lår, er sunn eller usunn, formfull eller spinkel. Det er det vi så sårt trenger å forstå. 

  Jeg er lei av å kjempe, sliten av å sloss med mine egne tanker. Destruktive tanker som har oppstått i et sykt samfunn. Disse tankene må snus. Det hender at jeg vil gi opp, falle tilbake til gamle takter, men det skal jeg ikke. Aldri igjen! For denne revolusjonen jeg går og håper på, den vil aldri skje dersom alle fortsetter å gi etter. Dersom ingen klarer å stå imot. For mitt navn Benedicte, og jeg er så mye mer enn hva du kan se. Jeg er smilet som fyller ansiktet mitt når jeg blir glad, måten jeg får andre til å le på. Jeg er de gode og varme klemmene jeg gir, ord som kan gjøre andre glad. Jeg er minner som skapes, drømmer jeg har. Jeg er ønsket og troen jeg har på at en forandring skal skje, og jeg er viljen som aldri skal gi seg. Jeg er tårene som renner fordi jeg er redd, men jeg er også all den styrken som dag etter dag tar meg fremover. Jeg er meg, og ingen tall i hele verden kan definere min verdi. 

  Prøv å finne trygghet i den personen du er. Bli glad i deg selv, ta vare på deg selv! Gjør de tingene som gir deg noe, som gjør deg glad. De tingene som får deg til å føle deg bra. Aksepter. Vit at du er god. Måten du får andre til å smile på. Vit at du er verdifull. Måten du tar vare på menneskene rundt deg. Det spiller ingen rolle hva andre tenker, hvordan andre ser ut, det er ikke det livet handler om. Det som spiller en rolle er at du er annerledes. Folk beundrer deg. Du er vakker. Måten du er på. Enestående. Det er ingen som deg.

  I en verden full av hat er det lett å gå seg vill, men våg å tro på deg selv. På alt det du er. For sannheten er at du trenger ikke lære å bli glad i deg selv, du trenger ikke lære å akseptere deg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å innse at det var ingenting galt med deg fra starten av. Det er denne verden som er syk, det er den det er noe galt med, det er den som trenger å forandre seg. Det eneste du trenger er bare å forstå, å vite. Du trenger bare å komme hjem. Vær så snill, kom hjem♥

 • Publisert: 22.12.2014, 19:53
 • Kategori: Livsstil, kosthold og oppskrifter
 • 4 kommentarer
 • hits